חיפוש

מחלות קרנית – איך להתמודד איתן ומהם הפתרונות שקיימים ב- 2020?

הקרנית היא השכבה הקדמית של העין אשר אחראית לשבירת האור כשהוא נכנס לעין, וכן מגינה על גלגל העין מזיהומים שונים.

על כן, בהיותה החלק הקדמי ביותר של העין, היא חשופה למחלות שונות אשר בתורן פוגעות בראייה.

אילו מחלות קרנית יש ומה הן דרכי ההתמודדות איתן? על כך בכתבה הבאה.

 

קרטוקונוס – עיוות קוני של הקרנית

אחת המחלות הנפוצות בקרנית העין היא מחלה הנקראת קרטוקונוס אשר גורמת להתעוותות של צורת הקרנית ולהיווצרות של צורת קונוס במקום הצורה העגולה והטבעית. מבחינת הסימפטומים, קרטוקונוס גורמת לקוצר ראייה וכן עיוות או טשטוש שלה. במהלך אבחון של קרטוקונוס נעשית מדידה של עובי הקרנית. בהנחה ואכן מדובר בסיבה לקוצר הראיה, חשוב לבצע בדיקות גם בקרב חברי משפחה נוספים שכן מדובר במחלה תורשתית. הטיפול הבסיסי במחלה נעשה באמצעות משקפיים או עדשות מגע פשוטות ורכות. אם המחלה מחמירה, עדשות רכות אינן מספיקות ויש צורך בעדשות מיוחדות – קשות ונושמות אשר ניתן להשיג באופטומטריות קליניות דוגמת כרמית אופטיקה. במקרים חמורים במיוחד ייתכן שיהיה צורך בטיפול חודרני כמו השתלת טבעות ייצוב או אפילו השתלת קרנית.

 

כיב קרנית

כיב קרנית הוא בעצם פצע דלקתי בקרנית, אשר עלול להיגרם מסיבות שונות. כיוון שהקרנית נמצאת בחזית העין, היא חשופה לזיהומים שונים כמו חיידקים, וירוסים או פטריות. בנוסף ישנן גם מחלות אוטואימוניות אשר מובילות להיווצרות של דלקות במקומות שונים בגוף, בין השאר בקרנית. הכיב מתאפיין בדרך כלל באודם בעין, כאב רב והפרשות מוגלתיות. כמו כן, כיב בקרנית גורם גם לפגיעה בחדות הראייה בעין הפגועה. הטיפול בדרך כלל כולל טיפול במזהמים באמצעות אנטיביוטיקה ולעיתים גם נדרש אשפוז בבית חולים לצורך מעקב.

 

בצקת של הקרנית

בצקת היא מצב בו הגוף לא מצליח לפנות נוזלים בצורה יעילה ובכך נפגעת הפעילות של הרקמות. במקרה של בצקת בקרנית, מדובר במצב בו יורדת צפיפותם של תאי אנדותל האחראים לניקוז הנוזלים בקרנית, וכך הקרנית הופכת לעכורה ועבה וכן הראייה נפגמת. הסיבה לירידה בצפיפות התאים יכולה להיות מחלה, פציעה ולעיתים גם תהליכי הזדקנות. הטיפול הבסיסי בבצקת של הקרנית כולל שימוש בטיפות מיוחדות אשר מסייעות בספיגת הנוזלים העודפים. במידה וטיפול זה נכשל ומצב הבצקת מחמיר, יש צורך בטיפול חודרני יותר של השתלת קרנית. במקרים מסוימים ניתן להשתיל רק את החלק בקרנית הכולל תאי אנדותל, ובכך לתקן באופן ספציפי את הבצקת.

 

צלקת בקרנית

צלקת בקרנית היא מצב אשר נגרם מפגיעה ישירה בקרנית כמו מכה או חבלה, וכן יכול להיגרם גם מזיהום חמור בקרנית. במקרה של חבלה, יש להתפנות במהירות לבדיקת עיניים אצל רופא עיניים או לחדר מיון בבית חולים, על מנת לקבל טיפול מיידי. הסכנה במקרה כזה היא התפשטות של החבלה מעבר לקרנית אל שאר חלקי העין בצורה שיכולה להוביל לפגיעה קשה בראייה ואף לעיוורון.

 

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא
ניתוח עין
קטרקט בלייזר

קטרקט, עכירות העדשה הטבעית של העין, הוא מצב שכיח הקשור לגיל, שיכול להשפיע באופן משמעותי על איכות הראייה ואיכות החיים הכללית. בגישה המקובלת, ניתוח קטרקט

קרא עוד »
ניתוח לייזר PTK
ניתוח לייזר PTK

ניתוחי עיניים בלייזר נחשבים לאחד הפיתוחים המשמעותיים ביותר בעולם רפואת העיניים, אשר מאפשר כיום לרופאים לטפל בלקויות ראייה שונות ואף לעזור למטופלים להיפטר מהתלות במשקפיים.

קרא עוד »