חיפוש

4 הסימנים לכך שיש לך אנדומטריוזיס

אנדומטריוזיס – מחלה בה לוקות 10% מאוכלוסיית הנשים בעולם. מחלה זו באה לרוב בעקבות הווסת, ולצערנו בעקבות חוסר מודעות מספקת אליה המון נשים טועות להחשיב את סימניה ותסמיניה ככאבי וסת קשים, תסמונת קדם וסתית או אפילו לקשר אותם לדברים שאינם קשורים כלל. בכך, המון נשים אינן מאובחנות עד גיל מאוחר אם בכלל, ולא זוכות לקבלת טיפול הכרחי וחשוב בשביל ניהול אורח חיים תקין.

 

אנדומטריוזיס – מה זה בכלל?

אנדומטריוזיס זו מחלה בה תאים הדומים לתאים המכסים את הרחם מבפנים – תאי רירית הרחם – מתיישבים על איברים מחוץ לרחם – בעיקר על השחלות, החצוצרות ואיברים באזור האגן, אך לפעמים גם רחוק יותר בגוף.

תאים אלה מדממים בזמן הווסת, ובכך יוצרים הידבקויות של רקמות ואיברים, ציסטות מלאות נוזל, פגיעה והתקשות של כלי דם ועוד סכנות נוספות. זה יכול להוביל ליצירת נזקים מתמשכים בגוף ללא אפשרות תיקון, ולכן כל אחת צריכה ללמוד כמה שיותר מידע על אנדומטריוזיס.

באמצעות הסימנים שיוצגו כאן כל אחת תוכל לשים לב במידה ותחוש שמשהו אינו תקין, ותוכל לדאוג לכך שתקבל אבחון מהר ככל הניתן, על מנת לספק טיפול במהרה ולמנוע נזק מצטבר.

 

סימנים המתריעים על אנדומטריוזיס

בעיות בזמן הווסת

מרגע התחלת הווסת – ואפילו לפני – מתחילים כאבים קשים. בין אם כאבי מחזור מוגברים, כאבי גב, כאבים בגפיים התחתונות ועוד שלל כאבים נוספים שאינם ניתנים להסבר וחורגים מגדר הכאבים הרגילים. בנוסף, סימן אפשרי המתלווה גם כן בזמן הוסת הוא דימום חזק וארוך מהרגיל.

 

בעיות פוריות ומין

סימן אפשרי המופיע אצל חולות באנדומטריוזיס הוא פגיעה בפוריות וביחסי המין. זה יתבטא בניסיונות כושלים וקושי בכניסה להריון, כאבים באזור האגן, רגישות באזור האגן וכאבים חזקים בעת ביצוע יחסי מין.

 

מצב רוח ורמות אנרגיה

לוקה באנדומטריוזיס תחוש שינויים במצב הרוח ככל שהמחלה תתקדם. זה יכול להיות מצב רוח ירוד, תחושת עייפות מוגברת ותמידית (גם לאחר מנוחה), וסיכון מוגבר לדיכאון.

 

הפרעות ביציאות ובמתן שתן

סימנים נוספים אשר יופיעו אצל חולות במחלה הם הפרעות כוללות הקשורות במערכת העיכול והשתן. במערכת השתן יופיעו כאבים בעת מתן שתן, לחולה יהיה דחיפות קבועה במתן שתן והשתנה מרובה. מבחינת מערכת העיכול, יהיו הפרעות כמו שלשולים, נפיחות, כאבים בעת שימוש בשירותים, עצירות ולפעמים אפילו דימומים. הסימנים האלה כולם יבואו לרוב בסמיכות לזמן הווסת, אך לא תמיד.

 

לסיכום…

אם את מרגישה רע באופן חריג בעת הוסת שלך, או חווה משהו מהסימנים והתסמינים שצוינו – הפרעות ביציאות, כאבים בעת מתן שתן, מצב רוח חריג וירוד מהרגיל או שאינך מצליחה להיכנס להריון כבר לאורך זמן – מומלץ לפנות לרופא מומחה ולקבל אבחון מהיר, שיוכל להוביל לטיפול. בין אם מדובר בטיפול הורמונלי או רפואה אלטרנטיבית לשיקום הגוף, כל טיפול שימנע התפשטות של המחלה והשבה של אורח החיים לרמה גבוהה.

אנדומטריוזיס

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא
מחלות עיניים נפוצות
מחלות עיניים נפוצות

יש כל מיני סוגים של מחלות עיניים שעשויות להתפתח בגילאים צעירים ומבוגרים. מחקרים שנערכו בנושא הביאו לשיטות מתקדמות שמאפשרות לאבחן אותן בשלב מוקדם, כדי שניתן

קרא עוד »