שמן זית

שמן זית הוא בין המוצרים המבוקשים ביותר במטבח הארץ הישראלי ובאופן כללי במטבח הים תיכוני. מעבר לסגולות המיוחדות שיש לשמן הזית בתוך כותלי המטבח, יש לשמן הזית סגולות ומעלות רבות בתרבויות שונות. על כך ועוד במאמר הבא.

שמן הזית וסגולותיו

שמן הזית הוא מצרך בסיסי כמעט בכל בית במדינת ישראל. אין ספור סוגי מאכלים, מכל העדות ובכל הטעמים מתבססים על שמן הזית המיוחד. ניתן למצוא מגוון רחב של שמנים שנבדלים אחד מהשני בעיקר בטעם, בריח ובצבע של השמן. כך לדוגמא תוכלו למצוא שמן זית שצבעו ירוק (שמן הזית מבוסס בעיקר על זיתים שצבעם המקורי הוא ירוק) או שמן זית שצבעו צהבהב (שמן הזית הזה מבוסס בעיקר על זיתים שצבעם המקורי הוא כהה יותר- ירוק כהה עד שחור).
כולנו חכמים ומכירים את היתרונות השונים שיש לשמן הזית בין כותלי המטבח. כעת נעבור ונסקור את היתרונות הרבים האחרים שיש לשימוש בשמן הזית.

זית שחור וירוק

יתרון ראשון ומוכח מדעית הוא היעילות שלו בירידה במשקל. שמן זית כתית מאפשר לאנשים שנמצאים בדיאטות או בסיטואציות בהן הם צריכים להוריד משקל רב, להשיג את המטרה הזו. תחושת השובע שיוצר שמן הזית מסוג כתית עשויי לסייע ולהביא לירידה במשקל. כמו כן, ישנם סוגי שמנים בריאים שהגוף מקבל כתוצאה משימוש בשמן הזית.
יתרון נוסף וחשוב לא פחות הוא היכולת של שמן הזית לחזק את המערכת החיסונית בגופינו. שמן הזית מכיל נוגדי חמצון רבים שמהווים מרכיב מרכזי בתוך המערכת החיסונית בגופנו. שימוש בשמן זית עשוי לסייע לחיזוק המערכת החיסונית לטווח ברחוק.
יתרון שלישי הוא הורדת לחץ הדם. ישנם עשרות מחקרים שבוצעו בשנים האחרונות וחוזרים ומדגישים כי שתיית 3 כפות שמן זין ביום משפרת את לחץ הדם ועשויה להביא להורדה בטווחי כולסטרול גבוהים.

ובכן לאחר שהכרנו מעט מן היכולות והמעלות של שמן הזית- מעבר ליתרונות הרבים שיש לו בין כותלי המטבח, אנו יכולים להיות בטוחים ושלמים מתמיד שמדובר במוצר מעולה מכל הבחינות.

שמן זית כתית

שמן זית כתית נחשב לאחד השמנים הטובים ביותר. מדוע ומה זה אומר?
כשאנו אומרים שמן זית כתית, מדובר בשמן זית שהופק אך ורק מחומרים טבעיים בלבד והוא הוכן בתהליכים מכאניים בלבד, ללא שום תוספת של חומרים כימיים כאלה או אחרים שלעיתים שמים.
שמנים שאינם מכילים את תגית ה-"כתית", עוברים תהליך שכולל הוספת חומרים כימיים כאלה ואחרים (כמובן שלא מדובר בחומרים שעשויים להוות מטרד או סכנה עבור בני אדם). יש סוג שמנים מיוחד עוד יותר, נקרא שמן זית כתית מעולה. מדובר בשמנים שעומדים בתקנים גבוהים יותר, ובהם רמת החמיצות היא נמוכה ביותר. ככל שרמת החמיצות של שמן הזית נמוכה יותר- כך השמן איכותי יותר.

מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email